گزارش دیدار سفیر عمان با ریاست محترم دانشگاه

93/04/03

صورتجلسه ملاقات سفیرمحترم  عمان در ایران  با جناب آقای دکتر نیلی احمد آبادی رئیس محترم دانشگاه تهران

زمان : ساعت  11:00 الی 11:45 صبح روز سه‌شنبه مورخ 27/3/93

مکان: دفتر ریاست محترم دانشگاه

جناب آقای سعود بن احمد البروانی سفیر عمان در تهران:

• در ابتدا سفیر انتصاب جناب آقای دکتر نیلی را به عنوان ریاست دانشگاه تبریک گفتند.
  • ایشان به سفر هیات دانشگاه سلطان قابوس عمان در اسفند ماه 92 اشاره کرده و ضمن تشکر از پذیرایی شایسته از هیات توسط دانشگاه تهران آمادگی خود را برای توسعه همکاریها  ابراز نمودند.

جناب آقای دکتر نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران:

• در ابتدا ضمن خوشامدگویی و ابراز تعارفات صمیمانه  به نکاتی در مورد تفاهم نامه همکاری و لزوم عملیاتی شدن آن اشاره نمودند.
  • همچنین آمادگی دانشگاه برای توسعه روابط را  خاطر نشان ساختند.
  •  روابط علمی برای دانشگاه بسیار مهم است و نباید فقط برروی کاغذ مطرح شود.
  • ما با بیش از 300 کشور تفاهم نامه در سطوح مختلف امضاء کرده‌ایم و برای همکاریهای علمی، تبادل استاد و دانشجو و همکاریهای تحقیقاتی و اعطای بورسیه به عمان آمادگی داریم.
  • از شما برای اجرائی نمودن تفاهم‌نامه‌ها کمک می‌خواهیم.

جناب آقای سعود بن احمد البروانی:

•  در زمان سفر هیات دانشگاه قابوس من درگیر برنامه‌ریزی سفر جناب آقای دکتر روحانی ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران  به عمان بودم.
  • امضاء تفاهم‌نامه اولین مرحله از همکاریهاست و اجرایی کردن آن مهم تر است.
  • پیشنهاد می‌کنم برای همکاریها با همان یادداشت تفاهم  کار را شروع کنیم.

جناب آقای دکتر نیلی احمدآبادی:

• تبادل دانشجو در مقطع تحصیلات تکمیلی، برنامه تحقیقات مشترک بخصوص مثلا در بحث پرورش شتر (کشاورزی) مهندسی و علوم که در تفاهم‌نامه ذکر شده است مفید خواهد بود.
  • لازم است  تبادل اساتید، دانشجویان و کارهای تحقیقاتی بررسی و اجرائی شود .

جناب آقای سعود بن احمد البروانی:

• برای ما مشکلی وجود ندارد.  با توجه به سطح بالای روابط سیاسی بین دو کشور، اینجانب به عنوان سفیر این موضوع را ترویج و تشویق می‌کنم که روابط دانشگاهی و بطور کلی روابط در کلیه زمینه‌ها باید افزایش یابد.
  • ظرف مدت 5 ماه از شروع کارم، سفر دکتر روحانی ریاست جمهوری اسلامی ایران را داشتیم که  موفقیت بزرگی بود و انشاءا... روابط بسیار مستحکمی بین دانشگاههای عمان و تهران برقرار و توسعه خواهد یافت.

جناب آقای دکتر نیلی احمدآبادی:

• در صورت آمادگی ظرفیت برای توسعه همکاریهای دانشگاهی وجود دارد.
  • آیا رایزن علمی دارید؟

جناب آقای سعود بن احمد البروانی:

• نه!  تنها رایزن نظامی داریم ولی سفیر همه کار از جمله موارد فرهنگی را عهده دار است
  • تبادل هیاتها در زمینه فرهنگی مفید است ولی روابط دو کشور بسیار عمیق است. انشاء ا.... بتوانیم با اجرای همکاریهای دانشگاه سلطان قابوس و دانشگاه تهران  که مهمترین دانشگاه ایران است روابط را توسعه دهیم.
  • چند روز قبل 2 استاد از دانشگاه قزوین ضمن ملاقات در سفارت، مرا برای بازدید از آن دانشگاه دعوت کردند و قرار شد ظرف یکی دو هفته آینده این ملاقات صورت گیرد، گرچه رشته من حقوق است ولی به همکاریهای دانشگاهی در همه زمینه ها علاقه مندم.
  • مکاریهای عمان – ایران باید در زمینه‌های فرهنگی و دانشگاهی قویتر و مستحکم‌تر شود . تبادل اساتید و ارائه بورسیه راهکار خوبی است.

جناب آقای دکتر نیلی احمدآبادی:

• دیپلماسی علمی در مواردی بیشتر از دیپلماسی سیاسی کار می‌کند و مفهوم آن تقویت همکاریها بین دو طرف است.

سفیر عمان:

من دو دوره  نماینده  مجلس شورا بوده‌ام، و همچنین در مجلس  رئیس انجمن پارلمانی دوستی ایران- عمان بودم. ضمنا"  به همین سبب مجددا" به کار در وزارت خارجه برگشته و سفیر شدم. من قبلا" به عنوان نماینده مجلس و دیپلمات به ایران آمده بودم و از شهرهای قم،  اصفهان، شیراز ، مازندران و اخیرا" همدان دیدن کرده ام.

جناب آقای دکتر نیلی احمد آبادی:

قرار است در سپتامبر برای یک سمینار به عمان بروم ولی الان با مشغله فعلی نمی‌دانم که امکان حضور آن هست یا خیر؟

سفیر عمان:

اشاره به کمک‌های ایران در گذشته کردند و گفتند چنانچه بخواهید به عمان بروید، حتما" تماس بگیرید تا اطلاعات مکتوب و مفصلی به شما بدهم.

دکتر نیلی احمد آبادی :

امیدوارم در آینده نزدیک مجددا" شما را ملاقات کنم و  در رابطه با همکاریهای بیشتر مذاکره کنیم.

ملاحظات:

• سفر ریاست دانشگاه به عمان در سپتامبر برای شرکت در کنفرانس بین‌المللی می تواند فرصت مناسبی جهت بازدید از دانشگاه سلطان قابوس نیز باشد
  • آمادگی برای همکاریهای علمی، تبادل استاد و دانشجو و همکاریهای تحقیقاتی و اعطای بورسیه وجود دارد
  • اجرایی نمودن مفاد تفاهم‌‌نامه‌ی امضاء شده با دانشگاه سلطان قابوس در اولین گامها ارزشمند خواهد بود
  • تبادل دانشجو در مقطع تحصیلات تکمیلی، برنامه تحقیقات مشترک بخصوص در بحث پرورش شتر (کشاورزی) مهندسی و علوم و تبادل تجربیات لازم است که در دستور کار برنامه های اجرایی دانشگاه قرار گیرد
  • اعزام دانشجو‌یان و اساتید جهت آموزش زبان عربی به عمان و بالعکس حضور اساتید عمانی برای آموزش زبان فارسی به تهران از دیگر زمینه های همکاری علمی است
  •  همچنین برگزاری سمینار و کنفرانس مشترک نیز لازم است در برنامه های کاری پیش بینی شود
  • همکاریهای عمان – ایران در زمینه‌های فرهنگی و دانشگاهی قویتر و مستحکم‌تر شود.