دکتر سید امیر بدخشان، استاد دانشکده مهندسی شیمی و نفت دانشگاه صنعتی شریف درگذشت.

دکتر سید امیر بدخشان، استاد دانشکده مهندسی شیمی و نفت دانشگاه صنعتی شریف در سن ۹۴ سالگی دار فانی را وداع گفت.

دکتر بدخشان عضو آکادمی علوم نیویورک و کانادا و بازنشسته صنعت نفت و دانشگاه کلگری کانادا در طول ۳۵ سال تدریس وظیفه هدایت ۱۰ هزار دانشجو از ۴ قاره را بر عهده داشت.

وی در سال ۱۳۰۵ در محلات به دنیا آمد و در آستانه ۱۸ سالگی از طریق آزمون وارد دانشکده نفت آبادان شد و از آنجا برای ادامه تحصیل به دانشگاه بیرمنگام انگلیس رفت و تحصیلاتش را تا دریافت مدرک دکتری مهندسی شیمی ادامه داد.

در سال 1336به وطن بازگشت و در یک آزمایشگاه در شرکت «ایران نفت» که در زمینه فعالیت‌های نفتی در ناحیه البرز تحقیق می‌کرد سرگرم کار شد. این آزمایشگاه بعدها به شرکت ملی نفت پیوست و توسعه یافت.

در بازگشت به ایران، به مرور مدارج دیگر را طی کرد و پس از مدتی، ریاست پژوهشگاه صنعت نفت که در آن زمان با عنوان مرکز پژوهش‌های نفت تشکیل شده بود، به وی سپرده شد و در همان زمان هم، آزمایشگاه تحقیقاتی یاد شده، به پژوهشگاه پیوست. آخرین سمتی که پیش از انقلاب در صنعت نفت داشت، عضویت در هیأت مدیره شرکت ملی نفت ایران، ریاست هیأت مدیره شرکت نفت ایران نیپون و ریاست مرکز پژوهش‌های نفت بود.

تأسیس آزمایشگاه مهندسی نفت در ری، تولید و صادرات مواد گل و سیمان حفاری، نقش مؤثر وی در اصلاح فرمول قیمت‌گذاری نفت در اوپک، تحولاتی که در کسوت ریاست دانشکده فنی دانشگاه تهران (۱۳۵۰-۱۳۴۸) ایجاد کرد، دگرگونی‌های ارزشمندی که به همت و ابتکار او در مرکز پژوهش شرکت ملی نفت پدید آمد، ازجمله فعالیت‌های چشمگیر این شخصیت فهیم و فرهیخته است. دکتر بدخشان در اوایل انقلاب بازنشسته شد و چند ماه بعد، با دریافت اجازه رسمی از وزارت دارایی و امور اقتصادی به خارج رفت و سرگرم تحقیقات علمی شد.

چند ماهی در دانشگاه بیرمنگام فعال بود و بعد به دعوت و با هزینه دانشگاه کلگری کانادا، به آن کشور رفت و در دانشگاه مذکور به عنوان استاد مشغول شد و تا سن بازنشستگی به کار ادامه داد. آخرین سمت وی در دانشگاه کلگری، معاون تحقیقاتی مجموعه مهندسی دانشگاه کلگری و استاد دانشکده مهندسی نفت و شیمی بود. او علاوه بر تدریس و تحقیق در خارج از کشور، در دانشگاه صنعتی شریف نیز به تدریس پرداخت.

وی حدود ۷۰ استاد مشاور و همکار مشاور با مدرک دکتری و فوق لیسانس از کشورهای کانادا، ایران و آمریکای لاتین به جامعه تحویل داده است.

این استاد فقید دانشگاه، طی چندین دهه خدمت در سمت های مختلفی از جمله عضو هیات مدیره شرکت ملی نفت، رئیس آزمایشگاه مهندسی نفت، رئیس پژوهشگاه صنعت نفت، همکار مدعو گروع علوم مهندسی فرهنگستان علوم فعالیت داشته و سال ها در دانشگاه های داخل و خارج از کشور در رشته مهندسی نفت به تدریس اشتغال داشت.

درگذشت این استاد فقید را به خانواده ایشان و به جامعه علمی و مهندسی کشور تسلیت گفته و برای آن مرحوم علو درجات در درگاه باریتعالی مسئلت داریم.