فرایند پلیمرها - cheeng- دانشکده مهندسی شیمی
جزئیات خبر
صفحه اصلی آزمایشگاههای آموزشی
22 08 2020 04:06
کد خبر : 11110661
تعداد بازدید : 9
اشتراک گذاری
https://cheeng.ut.ac.ir/article/11110661
کارگاه فرایند پلیمر ها
جزئیات خبر
88
06 12 2013 21:50
کد خبر : 11085337
تعداد بازدید : 8
اشتراک گذاری
https://cheeng.ut.ac.ir/article/11085337
درباره آزمایشگاه
جزئیات خبر
فرایند پلیمر ها
01 12 2013 23:13
کد خبر : 11088297
تعداد بازدید : 9
تاریخچه آزمایشگاه کارگاه فرایند پلیمرهادوره کارشناسی مهندسی پلیمر از سال 1386 در دانشکده مهندسی شیمی متولد شد و اولین دوره دانشجویان کارشناسی مهندسی پلیمر از سال 1386 وارد دانشکده شدند. به منظور آموزش عملی فرایندهای پلیمری به دانشجویان کارشناسی مهندسی پلیمر، کارگاه فرایند پلیمرها در سال 1389 توسط آقای دکتر قدرت اله هاشمی مطلق تاسیس و راه اندازی گردید که تا کنون به سرپرستی ایشان در حال فعالیت می باشد.
اهداف آموزشی کارگاه فرایند پلیمرها در صنعت، مواد اولیه پلیمری به روش های شکل دهی گوناگون به محصول نهایی تبدیل می شوند که لازم است دانشجویان مهندسی پلیمر به عنوان طراح تجهیزات فرایندی، مهندس فرایند، مهندس کنترل کیفی، کارشناس تحقیق و توسعه و .... با این فرایندها و اصول آنها آشنایی داشته باشند. در کارگاه فرایند پلیمرها، دانشجویان مشابه با شرایط واقعی کار در یک واحد صنعتی، تحت آموزش قرار گرفته و با اصول فرایند های شکلی دهی پلیمرها در سه دسته ترموپلاستیک ها، الاستومرها و کامپوزیت ها آشنا می شوند. نکات ایمنی، تجهیزات ایمنی و ملاحظات حرفه ای برای کار در یک واحد صنعتی به دانشجویان آموزش داده می شود. دانشجویان به صورت تصادفی گروه بندی شده تا تجربه همکاری با افراد مختلف در شرایط احتمالا ناخواسته را نیز تجربه کنند. دانشجویان در گروه های دو تا چهار نفره با تجهیزات مختلف از جمله اکسترودر تک پیچه، قالب گیری فشاری، غلطک اختلاط لاستیک، مخلوط کن داخلی مذاب، رئومتر پخت لاستیک، دستگاه سایش لاستیک، دستگاه جهندگی لاستیک و انواع قالب ها کار کرده و کسب تجربه می کنند به نحویکه به اصول راه اندازی و بهره برداری از این تجهیزات تسلط پیدا نمایند. اهم برنامه های کارگاه به شرح ذیل می باشد که دانشجویان به صورت عملی آنها را اجرا و کسب تجربه می نمایند: چگونگی تعیین پروفایل دمایی برای اکستروژن، ارتباط بین دبی اکسترودر با دور مارپیچ، اندازه گیری و تحلیل کیفی توزیع زمان اقامت اکسترودر، تطابق دبی اندازه گیری شده اکسترودر با معادلات دبی اکسترودر، اکستروژن فوم و بررسی اثر پارامترهای مختلف فرایندی از جمله پروفایل دمای اکسترودر، دمای دای، فشار پشت دای و دور مارپیچ بر چگالی سلولی و اندازه سلول ها و میزان فوم شدن، آمیزه سازی لاستیک، تعیین شرایط دما و زمان پخت لاستیک با استفاده از رئومتر، قالب گیری فشاری لاستیک، قالب گیری فشاری ترموپلاستیک ها، قالب گیری فشاری فوم ترموپلاستیک ها، قالب گیری فشاری الاستومرها، ارتباط بین ضخامت و شرایط دمایی و زمانی قالب گیری فشاری، نحوه طراحی یک کامپوزیت ترموست بر پایه رزین مایع و الیاف شیشه و فیلر، اندازه گیری زمان ژل شدن مناسب، ساخت ورق کامپوزیتی از مواد مذکور به روش لایه گذاری دستی، آزمون سایش لاستیک به روش استوانه چرخان، آزمون خستگی لاستیک، آزمون جهندگی لاستیک و آزمون کشش دستی لاستیک. در نهایت انتظار می رود اهداف آموزشی به شرح ذیل براورده شود:
تاکید ویژه ای بر انتخاب نام کارگاه وجود داشته تا جنبه های عملی بودن، کاربردی بودن و کسب تجربه مشابه با واحدهای صنعتی در آن دنبال گردد. آدرس پستی: تهران، خیابان 16 آذر، دانشگاه تهران، دانشکدگان فنی، دانشکده مهندسی شیمی مراجعه حضوری در صورت لزوم: ساختمان هیدرولیک، طبقه دوم، شماره (ه 207)
|
اشتراک گذاری
https://cheeng.ut.ac.ir/article/11088297